Så er der endelig kommet bær og krydderurter i kolonihaven. Jeg har nu fået lavet den årlige ribs/lakrids saft samt korianderpesto. Og det er lige så godt som jeg husker det fra sidste år:)
Ribs saft:
1 kg ribs
6 dl vand
250 g sukker
2 spsk lakrids sirup (jeg bruger Bülows salt lakrids sirup)
Kog ribs og vand i ca. 20 min. Si det og bland sukker i saften sammen med lakrids sirup. Kog det op igen - køl lidt af og hæld på skoldede flasker.
............................
Koriander pesto:
Et stort bundt koriander
En håndfuld pinjekerner
Parmesan ost
Citron
Lidt salt (ikke for meget da osten er salt)
Peber
Olie
Hak det hele groft og bland sammen - smag til med salt og citron.
............................
Ribs eddike:
En håndfuld ribs
Øko lager eddike
En stilk citrontimian
Lad det stå i ca. 2 uger inden brug.
Hvor lyder det lækkert :-)
SvarSletOg hvor er det nogle smukke ting du laver:-)
ak Christine:) Den der koriander pesto er også et hit med en smule syltede citroner i - det super til fisk...skal nok lige smide en opskrift på citronerne, skal alligevel have lavet en omgang mere.
Slet